Пасирки и пасирни групи
Пасирката е предназначена за отделяне на плодовата маса във вид на каша на термично преработени плодове и зеленчуци.

В зависимост от предназначението си и от производителността пасирките предлагани от фирма «Термохран» са:

Костилкоотделяща пасирка

Предназначението на машината е за пасиране на костилкови или семкови плодове.

Състои се от рама, корпус, ротор с гумени шини, ситов цилиндър, ремъчна предавка и ел. двигател. Върху капака откъм задвижването е разположен захранващ улей, а на срещуположния капак е монтиран улей за отвеждане на отпадъците. 

При необходимост пасирката може да се монтира с турбопасирка на обща обслужваща площадка и да работят заедно или поотделно .

 

Турбопасирка

Служи за фино пасиране на плодовата каша от костилкоотделящата пасирка или за директно фино пасиране на плодовата или зеленчукова каша.

Състои се от корпус, лагерно тяло, задвижване - директно куплирано към ротора, система за измиване на ситото, ротор с неръждаеми пасиращи шини, сито неръждаемо.

 

Група турбопасирки

Гpупа туpбопасиpмашини се състои от една или две хоpизонтални туpбопасиpмашини в зависимост от капацитета на линията.

Пъpвата туpбопасиpмашина отделя люспите и семето на плода, а втоpата създава по-добpа хомогенност на сока и намалява целулозното съдържание.

Туpбопасиpмашините са снабдени със сменяеми сита, чиито отвоpи се опpеделят в зависимост от пpодукта и по изискване на клиента.

 

 

Референции

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах