Стерилизационно-охладителни инсталацииС топлообменници тип "Тръба в тръба в тръба"

Подходящи за стерилизация и охлаждане на продукти с нисък или среден вискозитет като плодови и зеленчукови каши и полуконцентрати.
Секцията за стерилизиране се състои от кожухотръбен топлообменник. Загряването става с пара. Диапазонът варира в зависимост от продукта от 105 до 130°С.
Охлаждането се извършва в модул тип “тръба в тръба”. Във външната тръба се подава охлаждаща вода, а във вътрешната върви охлаждания продукт. Диапазонът на охлаждане е до 35°С.
За турбулизиране на потока, в тръбите могат да се монтират спирални вложки.
Инсталацията може да се вгражда както в линия за асептично пълнене на асептични танкове така и при системите “торба във варел”.
Производителност от 1000 до 6000 л/ч.
Инсталациите са комплектовани с парни, кондензни и водни връзки, система за автоматично регулиране на температурата, безхартийно регистриращо устройство, автоматична рециркулация при недостигане температурата на стерилизация.
Последните разработки на фирмата включват изграждане на тръбни инсталации на принципа - тръба в тръба в тръба.

 

С ротационни топлообменници

Служат за загряване или охлаждане на хранителни течности с голям вискозитет.
Осигуpяват pавномеpно загpяване на пpодукта по целия обем.
Състоят се от топлообменник, pама и задвижване. Тялото  на топлообменника е двойностенен цилиндъp, в който се подава pаботния флуид. В цилиндъpа е монтиpан pотоp  с ножове , които pазбъpкват пpодукта. Ротоpът  лагеpува на сачмени лагеpи, монтиpани в двата капака

Референции

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах