Пастьоризатори
Тунелният пастьризатор е непрекъснато, автоматично работеща машина за пастьоризиране на плодово –зеленчукови сокове, консерви, пиво и др. хранителни продукти в стъклени, пластмасови или метални опаковки. По дължината му са формирани няколко температурни зони:

-зона за подгряване и пастьоризация

-няколко зони за охлаждане с постепенно понижение на температурата

Оформен е като дълъг тунел, през който опаковките се придвижват посредством безконечна транспортна лента. Всяка зона е снабдена с изнесена вана, която се свързва с корпуса . Дъното на корпуса е така направено, че водата от всяка зона се стича към съответната вана.

Дюзите са разположени така, че да се образува хомогенно температурно поле в съответната температурна зона. Подгряването на водата в зоните за подгряване и пастьоризация става в поток чрез помпи и  кожухотръбни топлообменници. Към всеки топлообменник има предвидена парна и кондензатна връзка.

 Пастьоризаторът е комплектован със собствено електрическо табло в коплект със система за контрол на температура, скорост на главната лента и ниво във ваните.

 

За продукти напълнени чрез метода "горещо пълнене" предлагаме тунелни охладители с предвидена секция за задръжка на температурата.

Референции

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах