Вакуум апарати с периодично действие
За концентриране на сока, чрез изпарение на вода.

Служат за концентриране на плодови и зеленчукови пюрета, както и за производство на конфитюр, мармалад и др. под вакуум.

Изпарителят с периодично действие е основна съставна част на изпарителните инсталации с периодично действие. Тези инсталации са комплектовани най-често с два, три или четири изпарителя, монтирани на обща рама, вакуум помпа, барометричен или повърхностен кондензатор.

Апаратът представлява вертикален цилиндричен съд, затворен от двете страни с полусферични дъна. Горното дъно, е заварено към цилиндъра, а долното е подвижно и е стегнато между фланците на цилиндъра и елептичното дъно.

Към горното дъно са монтирани люк за обслужване, вакуум-метър, наблюдателни стъкла, кран сферичен с фуния, щуцер за миене на апарата.

 

Странично към този цилиндър са монтирани гърловина с клапа за отвеждане на вторичните пари и термометър.

На цилиндричната част на апарата се намират: щуцер за захранване с продукт, сонда за вземане на проби, следящи концентрацията на продукта, наблюдателно стъкло.

На дъното на изпарителя е монтиран кран за източване на продукта.

Предвидения бъркачен механизъм служи за разбъркване на продукта, с цел подобряване на топлообмена и обстъргване на дъното за избягване загарянето на продукта.

Всички детайли на изпарителя, влизащи в контакт с продукта са изработени от неръждаема стомана, материал 1.4301.

Уплътнителите са изработени от гума за допир с хранителни вещества.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

За малки капацитети предлагаме вакуум апарат с обем 200 л

 Вакуумапарат за концентриране на плодови и зеленчукови пюрета, както и за производство на конфитюр, мармалад и др. под вакуум. Апаратът е със сферично дъно и котвообразна бъркачка, топлоносител – пара. Всички елементи в контакт с продукта са неръждаеми, и парната риза е от неръждаема стомана. Комплектован с тръбни връзки, кандензатор, вакуумпомпа, контролно – измервателни прибори.

Референции

„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах